Att förädla det närmsta är såklart logiskt.
— Johan Bergman, COSA Table
rhubarb.jpg
 

lokala producenter

Nordiskt och nära

I och runt omkring Kungsbacka sträcker sig havrefält. Kornet vajar i vinden och havets vågor slår mot klipporna. Vi har så mycket natur i vårt närområde som kan förädlas till både en njutning för dig som besökare och ett välmående lantbruk för odlaren, fiskaren eller för bonden. Därför handlar vi så mycket vi kan lokalt. Det tycker vi är logiskt.

 
ägg.jpg

Logiskt är ett koncept vi arbetat med sen starten. Idén föddes ur en vilja att belysa de medvetna besluten. I inredningsbranschen där ekologiska märkningar är få om ens existerande ville vi på COSA Home Stories hjälpa våra kunder att fatta medvetna beslut. Därför tog vi fram konceptet Logiskt. Alla beslut som du dagligen tar är ofta relativt omedvetna. Men med rätt hjälp kan du fatta beslut som kan påverka hela vår planet. Vår värld är inte svartvit och kanske är det enbart en vacker vision att alltid kunna vara 100% medveten. Men vi vill i alla fall bidra till att dina beslut ska bli så medvetna de bara kan bli. För oss var det ett medvetet beslut att förmedla Skandinaviskt hantverk. Det är för oss Logiskt. För varför ska vi inte bidra till att öka efterfrågan på produkter som skapats i Småland eller odlats i Kungsbacka istället för Asien? Det finns såklart tusen fler positiva anledningar för oss att göra det.

svamp.jpg

Logiskt är helt enkelt inte svartvitt, det är dock medvetet. Så länge vi kan hjälpas åt att alltid ta medvetna beslut kan vi förbättra vår planet, våra hem, vår hälsa och vår miljö. Som gäst hos COSA Table kommer du därför alltid att erbjudas rätter och drycker som vi medvetet har fattat beslut kring. Vi har prioriterat i fördelarna och i nackdelarna. Vägt möjligheterna mot begränsningarna och framför allt lovar vi att du som gäst alltid själv ska få så mycket fakta kring våra produkter att du själv kan fatta dina Logiska beslut.

Logiskt, eller hur?